BETA
My accountGet started
Nov 162023
CodeCon
2 min read

KROS na CODECONe

Teší nás, že na CODECONe v Žiline bude aj zastúpenie nás, KROSU. Pre mzdárov, účtovníkov, podnikateľov či stavbárov už od roku 1995 prinášame ekonomický a stavebný softvér a v posledných rokoch aj nové aplikácie.

KROS na CODECONe

Teší nás, že na CODECONe v Žiline bude aj zastúpenie nás, KROSU. Pre mzdárov, účtovníkov, podnikateľov či stavbárov už od roku 1995 prinášame ekonomický a stavebný softvér a v posledných rokoch aj nové aplikácie. Pre vývojárov od roku 2020 organizujeme KROS Dev Meetupy, na ktorých riešime aktuálne témy a vývoj ako celok. S Milanom Martiniakom, jedným z tvorcov tém a speakrom na CODECONe, sme sa porozprávali o tom, ako vznikla myšlienka založenia KROS Dev Meetupov, čo je ich najväčší prínos, ale aj o tom, s akou témou vystúpi v Žiline.

Obrázok2.png

Ako vznikla myšlienka založenia KROS Dev Meetupov?

KROS Dev Meetupy vznikli ako prirodzený vývoj našich interných meetupov, kde vývojári zdieľali vedomosti a skúsenosti medzi sebou. Chceli sme niečo takéto priniesť aj do komunity v rámci regiónu, pretože takýchto príležitostí je tu málo a chýbali nám.

Čo rozhoduje o tom, čomu sa budete na meetupoch venovať? Kto je hlavným tvorcom tém?

Gabo (Stano Peťko), Majo (Mikula), Maťo (Kumecký) a ja sme core tím, ktorý ťahá tieto meetupy a spoločne aj vyberáme témy. Námety postupne začínajú prichádzať aj od účastníkov. Spoločne si povieme, čo by malo byť témou ďalšieho meetupu a potom začneme zháňať speakra. Nesnažíme sa meetup zamerať na jeden druh technológií alebo oblasti vývoja. Zaujíma nás vývoj ako celok. Snažíme sa však vyberať témy, ktoré aktuálne zaujímajú nás alebo ľudí v regióne.

Cez koronu sa meetupy presunuli do online sveta, teraz sa môžu vyvojári stretávať opäť aj osobne. Ktoré podujatie malo podľa teba väčší úspech? Čo účastníci na stretnutiach najviac oceňujú?

Online podujatie určite prinieslo väčší počet účastníkov a zjednodušilo celú organizáciu. Na druhej strane po obnovení osobných stretnutí vidíme, že to ľudia naozaj chcú. Chcú sa stretnúť a porozprávať sa o veciach, ktoré riešia a trápia ich. Najlepšie na osobnej forme je následný networking a nezáväzná debata o témach prednášok, alebo iných aspektoch vývoja. Toto sa online robí len veľmi ťažko. Na druhú stranu vďaka lockdown-om sme si nacvičili online formu a teraz ideme hybridne. Z našich meetov existujú celkom kvalitné záznamy, ktoré sú dostupné na našom YouTube kanáli.

Na CODECONE v Žiline budeš jedným zo spíkrov, na čo sa môžu účastníci tešiť?

Na CODECONe predstavím novinky, ktoré pripravili tvorcovia .NET ekosystému do novej verzie. Verím, že z toho množstva vytiahnem a ukážem tie, ktoré účastníci budú môcť rovno použiť na svojich projektoch. Plus ešte s Majom a Gabom pripravujeme workshop, na ktorom chceme ukázať zaujímavé frameworky, ktoré môžu vývojárom v .NET ekosystéme uľahčiť unit testovanie.

Chceš vedieť o KROSE viac? Zaujali ťa KROS Dev Meetupy? Všetky informácie nájdeš na našej stránke www.kros.sk alebo sa s nami príď porozprávať osobne už 29. novembra v Novej Synagóge.