BETA
My accountGet started
Nov 162023
CodeCon
3 min read

Ako sme sa pustili do revolúcie v parkovaní

Predstavte si, že ste autom práve zaparkovali na parkovisku bez závor a parkovacích lístkov. Prídete aj odídete bez zastavenia. Zaplatíte bez čakania v rade na pokladňu.

Ako sme sa pustili do revolúcie v parkovaní

Predstavte si, že ste autom práve zaparkovali na parkovisku bez závor a parkovacích lístkov. Prídete aj odídete bez zastavenia. Zaplatíte bez čakania v rade na pokladňu. Vitajte v novej ére parkovania bez lístkov a závor (Ticketless Free-Flow Parking) – moderného riešenia spoločnosti Scheidt & Bachmann, ktoré spustilo revolúciu v parkovaní.

Posúvanie hraníc

Podobne ako tí, ktorí inovujú autonómne autá alebo vynašli blockchain, aj my v Scheidt & Bachmann sme chceli zmeniť chápanie parkovania. Pochopili sme, že pokrok nespočíva len v riešení problémov, ale aj vo vynájdení nového zážitku – nech ľudia parkujú inak, o úroveň lepšie ako boli doteraz zvyknutí. Na to sme museli vyriešiť niekoľko „neviditeľných" problémov.

Scheidt & Bachmann FreeFlow Mettmann 2020 EN (YouTube)

Vízia, ktorá stála za inováciou

Na začiatku sme mali víziu, aby sa parkovanie zmenilo na plynulú jazdu dnu a von z parkoviska. Nech vďaka moderným technológiám parkujeme bez fyzických prekážok. Naša cesta viedla k vývoju systému, ktorý odstráni bariéry a spolieha sa na presné rozpoznávanie vozidiel.

Technologický rébus

Evidenčné číslo vozidiel (EČV) sa stalo stredom nášho vývojárskeho vesmíru a nového systému. Jeho základom je rozpoznávanie EČV, ktoré si vyžaduje maximálnu presnosť a najmodernejšie kamery. Tie sú vybavené pokročilými technológiami rozpoznávania vrátane optického rozpoznávania znakov (OCR) a modelov hlbokého učenia (deep learning). Vďaka nim sme dokázali presne identifikovať vozidlá na základe evidenčného čísla, ktoré sa stalo jednoznačným identifikátorom pri všetkých udalostiach pri parkovaní (vjazd, výjazd alebo úhrada parkovaného).

EFFC.png

Prvýkrát na parkovisku bez závor a lístkov?

Na množstvo otázok, ktoré šoféri na novom type parkoviska majú, sme odpovedali vývojom viacúčelových informačných panelov.

entervo-sign.png

Na strategických miestach parkoviska nájdu vodiči všetky dôležité informácie. Panely ich informujú o parkovnom, voľných parkovacích miestach a dávajú im užitočné rady. Sú tiež nevšedným reklamným pútačom, ktorý zaujme návštevníkov.

Navrhli sme ich ako dynamickú súčasť každého parkoviska a vložili do nich množstvo nápadov a technologickej zručnosti. Prevádzkovatelia parkovísk o nich hovoria ako o „magnetoch pre oči".

Bez starostí s platením

Načo sa stresovať platením? Nech parkujúci zaplatia neskôr. Poznáte to: ponáhľate sa a nemáte čas platiť pri pokladni. A možno ste zabudli. Free-flow parkovisko vám dá druhú šancu. Do určitého času po výjazde môžete zaplatiť cez webovú aplikáciu. A je to!

Aby oneskorené platby fungovali, vytvorili a prepojili sme dva rôzne vývojové svety: hardvérový a digitálny. A otvorili sme v nich platobné brány.

Untitled.png

Ako vymôcť parkovné?

Počítali sme aj s tým, že niektorí parkujúci nezaplatia v dohodnutom čase. Ako získať vzniknuté pohľadávky? Vytvorili sme robustnú aplikáciu! Tá vyhodnocuje oneskorené platby a vďaka silným algoritmom vytvára nepriestrelné dôkazy pre exekučné konanie.

Naším prvoradým cieľom pri jej vývoji bolo pomôcť obom stranám – parkujúcim aj prevádzkovateľom parkovísk – aby urovnali svoj spor na základe vierohodných dát.

Je toho oveľa viac

entervoV3.png

Na pozadí bezlístkových free-flow parkovísk od Scheidt & Bachmann je mohutná biznisová a prevádzková podpora. Prevádzkovatelia oceňujú naše geomarketingové a dátové analýzy. Majiteľ či prevádzkovateľ má neustály prehľad o svojom parkovisku, pretože parkovacie zariadenia sú nonstop monitorované. Riadiaci systém sme vyvinuli aj na rôzne druhy využitia – pre hotely, letiská či obchodné centrá. Mysleli sme aj na rôzne situácie, ktorým prevádzkovatelia parkovísk čelia – nápor v čase dopravnej špičky, konferencie či zneužívanie parkoviska.

Parkovanie môže byť niekedy frustrujúce. Zdržíte sa pri závorách, dlho hľadáte parkovacie miesto a niekde musíte zaplatiť. Našou úlohou je vytvoriť z parkovania zážitok, aby bolo pre parkujúcich jednoduché, pohodlné a nenápadné.

Robíme projekty, ktoré majú zmysel

Zlepšujte s nami zážitok z parkovania a inovujte ho pre vodičov z celého sveta. Pripojte sa k nám, aby sme spoločne pracovali na prelomových nápadoch.

V Scheidt & Bachmanne neustále rozširujeme naše tímy o IT špecialistov na rôzne pozície. Pozrite sa, či nájdete niečo pre seba.