BETA
My accountGet started
May 042023
CodeCon
3 min read

SIEMENS Slovensko na CODECON-e 2023

Na konferencii CodeCon 2023 predstavia svoje riešenia dve spoločnosti korporácie SIEMENS Slovensko - Siemens Healthineers a Siemens Advanta.

SIEMENS Slovensko na CODECON-e 2023

Na konferencii CodeCon 2023 predstavia svoje riešenia dve spoločnosti korporácie SIEMENS Slovensko - Siemens HealthineersSiemens Advanta. Siemens Healthineers neustále uvádza na trh prelomové inovácie umožňujúce zdravotníckym pracovníkom poskytovať najvyššiu kvalitu v oblasti zdravotnej starostlivosti pre pacientov. Siemens Advanta sa venuje moderným riešeniam pre inteligentné budovy, vďaka technológiám a dátovej analytike hľadá čo najlepšie cesty k zelenšej budúcnosti.

Siemens Advanta – budovy budúcnosti

Vyvíjame systémy pre monitorovanie a manažment, ktoré zvyšujú bezpečnosť a chránia majetok, zlepšujú komfort pre obyvateľov budov, zefektívňujú celkovú prevádzku a znižujú spotrebu energií - softvér pre protipožiarne systémy, aplikácie pre inteligentné ovládanie budov, cloudové smart riešenia pre monitoring prevádzky a veľa iného. Ponúkame riešenia, ktoré sú komplexné, efektívne, prispôsobiteľné a inovatívne.

V digitálnom delivery centre Siemens Advanta pomáhame zákazníkom z celej Európy znižovať energetickú spotrebu budov, a to pri zachovaní či dokonca zvýšení komfortu obyvateľov a používateľov. Náš tím odborníkov poskytuje podporu a analytické dátové služby používateľom systému Siemens Desigo CC, ktorý slúži na monitorovanie, obsluhu a optimalizáciu prevádzky kúrenia, ventilácie, klimatizácií a iných technológií budov.

V Siemens Advanta pracujeme s najnovšími technológiami v oblasti distribuovaných embedded systémov (Java, AWS, TypeScript, ...) a využívame agilné metódy vývoja pri tvorbe softvéru, ktorý je súčasťou globálnych riešení. Podieľame sa na vývoji špičkových SCADA systémov, kde sú informácie a dáta úzko prepojené a plnia funkciu chrbtovej kosti budov. SCADA spája prevádzkové a informačné technológie a stáva sa tak kľúčovým prvkom digitalizácie. So systémami SIMATIC SCADA už dnes nastavíte kurz smerom k priemyselnému svetu zajtrajška. Systémy SIMATIC SCADA menia definíciu efektívnosti a vytvárajú dostatočný priestor pre nové technológie a mobilné aplikácie spĺňajúce čoraz náročnejšie požiadavky na energetickú úspornosť a produktivitu.

Siemens Healthineers vyvíja kódy pre zdravie

Neustálym uvádzaním prelomových inovácií na trh pomáhame zdravotníckym pracovníkom poskytovať vysokokvalitnú starostlivosť, ktorá vedie k najlepším možným výsledkom pre pacientov. Medzi naše silné stránky radíme najmä pochopenie potrieb pacientov, precíznu terapiu, ako aj digitálnu, dátovú a umelú inteligenciu (AI).

Na Slovensku funguje Development Center s rastúcim tímom viac ako 600 špecialistov v Bratislave, Žiline a Košiciach. Tímy vytvárajú inovatívne softvérové riešenia pre produkty Siemens Healthineers aj v spolupráci s medicínskymi odborníkmi, doktormi, posúva hranice lekárskej diagnostiky.

Od roku 2001 tvoríme kódy, ktoré reálne zachraňujú zdravie a životy pacientov na celom svete. Úzko spolupracujeme s ďalšími medzinárodnými tímami. Stredobodom našich nových digitálnych služieb a obchodných modelov sú dáta. Z rozsiahlej bázy našich prístrojov inštalovaných naprieč celým reťazcom zdravotnej starostlivosti – od prevencie cez diagnostiku až po terapiu – získavame užitočné poznatky, ktoré prinášajú nové príležitosti.

Ku koncu roka 2022 sa presunula výroba najmodernejších medicínskych ultrazvukových zariadení z Ázie na Slovensko práve vďaka existujúcemu tímu slovenských expertov a softvérových špecialistov. Nový závod Siemens Healthineers Ultrasound v Košiciach s rozlohou 3 300 m2 spustil výrobu ultrazvukových zariadení s počiatočnou výrobnou kapacitou až 120 systémov týždenne. Ide o prvý závod na výrobu USG v Európe.

Projekt Človek

Výsledok našej vývojárskej práce slúži lekárom a medicínskym špecialistom na celom svete. Tí vďaka nemu dokážu lepšie a rýchlejšie diagnostikovať a liečiť ľudí.

Ak je aj pre teba človek tým najdôležitejším IT projektom, pozri si naše voľné pozície, a príď k nám zlepšovať zdravie miliónov ľudí po celom svete.

obrázok.png