BETA
My accountGet started
May 122022
CodeCon
3 min read

Na Slovensku prebieha jedinečná programátorská výzva

Cieľom je vyliečiť virtuálnu pacientku, odmenou sú skvelé ceny. Líder v slovenskom med-tech sektore, Siemens Healthineers Slovensko (SHS), spustil jedinečnú programátorskú výzvu. Úlohou je „vyliečiť“ virtuálnu pacientku Simi, ktorá sa potĺka piatimi problémami. Vyriešiť ich môže správne napísaný kód, vďaka ktorému si programátori či developeri môžu preraziť cestu k atraktívnym cenám.

Líder v slovenskom med-tech sektore, Siemens Healthineers Slovensko (SHS), spustil jedinečnú programátorskú výzvu. Úlohou je „vyliečiť“ virtuálnu pacientku Simi, ktorá sa potĺka piatimi problémami. Vyriešiť ich môže správne napísaný kód, vďaka ktorému si programátori či developeri môžu preraziť cestu k atraktívnym cenám.


Programátori a developeri zo Siemens Healthineers Slovensko každodenne pracujú na vývoji unikátnych softvérov pre nemocnice po celom svete. Nielenže tak globálne zlepšujú kvalitu zdravotnej starostlivosti a lekárskej diagnostiky či sa priamo podieľajú na záchrane životov pacientov, ale navyše šetria nemocniciam a zdravotníctvu nemalé peniaze. Teraz sa firma rozhodla priniesť na Slovensko jedinečnú programátorskú výzvu vyliecsimi.sk, ktorá preverí talenty piatimi úlohami v anglickom jazyku, odstupňovanými podľa náročnosti.

Sprievodcom výzvy, ktorá prebieha online od 28. apríla do 22. mája 2022, je virtuálna pacientka Simi. Leží vo virtuálnej nemocnici a cieľom programátorov je zbaviť ju jej problémov. Na vyriešenie jednej zahrievacej a štyroch ostrých úloh budú potrebovať programátorské skúsenosti, znalosť rôznych programovacích jazykov či vycibrenú logiku. Riešenia budú navrhovať v online editore na kódovanie, pričom odoslať môžu aj viacero verzií. Platforma totiž automaticky vyhodnotí najlepšiu z nich.

„Uchádzačov čakajú aj otázky s výberom možností či subjektívne problémy. Príkladom je napríklad navrhnúť model, ako čo najefektívnejšie, najrýchlejšie a finančne najvýhodnejšie spraviť Simi sken mozgu. Keďže v prípade zdravotníctva je čas neúprosný, o víťazovi bude rozhodovať rýchlosť, čistota kódu a logické myslenie, ktoré precízne vyhodnotí umelá inteligencia,“ upresňuje Filip Mrocek, team leader Siemens Healthineers Slovensko.

čÍTovanie je povolené

Cenné tipy a triky, ako sa na zadanie čo najlepšie pripraviť a získať tak náskok pred konkurenciou, prináša programátorom relácia čÍTy. V nej diskutuje obľúbený stand-up komik Ján Gordulič o IT riešeniach s team leaderom SHS Filipom Mrocekom. Na úlohy je stanovený časový limit, treba ich vyriešiť v jednom časovom bloku bez prestávok a zvládnuť ich programátori musia na notebooku alebo desktope.

Tí najlepší sa môžu tešiť aj na lákavé výhry – počítač MacBook, telefón iPhone 13 či smart hodinky Apple Watch. Hlavu však nemusia vešať ani tí neúspešní snaživci, ktorých pri žrebovaní čakajú viaceré hodnotné ceny. Pre najlepších je samozrejmosťou aj možnosť stať sa súčasťou špičkového tímu Siemens Healthineers Slovensko, ktorý skvalitňuje zdravotníctvo po celom svete a zachraňuje životy priamo od klávesnice.

Kto je vlastne Siemens Healthineers?

Slováci sa so SHS najčastejšie stretávajú ako pacienti. Ich medicínska divízia drží celosvetovo aj na Slovensku vedúce postavenie v oblasti počítačovej tomografie (CT) či magnetickej rezonancie a patrí k vedúcim dodávateľom angiografických, röntgenových a iných, nielen diagnostických zariadení. Tím 66 000 zamestnancov vo viac ako 70 krajinách každodenne šetrí nemocniciam nemalé peniaze a posúva hranice možností v zdravotníctve pre zlepšenie životov ľudí na celom svete. Firma úzko spolupracuje s tímami po celom svete a jej oblasť pôsobenia sa rozširuje o témy ako umelá inteligencia, cybersecurity a dátová analýza či o poskytovanie interných IT služieb, ako sú cloud architecture či application management.

„Ako jeden zo softvérových lídrov sa o svojich zamestnancov staráme a prinášame množstvo benefitov. Medzi tie hlavné patrí pravidelná účasť na špičkových svetových konferenciách, preplatené developerské licencie, kreatívne teambuildingy, školenia, e-learningy, zdravotný program, zľavnený wellness či športoviská, program starostlivosti o rodinu a podobne. Výhodou je aj to, že v rámci firmy môže každý „zabrdnúť“ aj do iných projektov zameraných napríklad aj na cybersecurity či dátovú alebo umelú inteligenciu, ktoré sú s digitalizáciou zdravotníctva úzko spojené,“ dodáva Filip Mrocek.